Om handlarätt

Om Handla rätt

Hos oss på Handlarätt får du vägledning om vart du hittar bäst pris på din matkasse i ditt närområde. Det är inte bara bäst pris du hittar. Här hittar du vilka affärer som har den bästa maten, lokalt producerad och vilken affär jobbar med hållbarhet och värnar klimatet. 


Mat och daligvaror är det vi lägger stora summor pengar på varje år. Pensionär, barnfamiljen, paret eller den som lever i ensamhushåll är alla i behov av hur stor del av plånboken som spenderas på mat. Vi vet är att det är stora skillnader prisskillnader på matkassen du bär hem eller får hemlevererad till dörren beroende på vart du köper den. 


Årligen häller svenskarna ut cirka 224 000 ton mat och dryck. Vi hoppas kunna visa på en bra kombination av vart du hittar maten till din matkasse till bäst pris och hur du använder all din mat. Vi vill även visa går att minska matsvinnet.  

Mat och klimat - det hänger ihop, Vi reder ut möjligheterna att handla mat på ett både ekonomiskt hållbart sätt såväl som hållbart för miljön. Vi reder ut vad man bör prioritera och vad man kanske bör avstå.


Vi kommer även kolla på restauranger det vill säga på maten vi äter ute. Är det stora skillnader i priser, vad får vi för pengarna och vilket klimatavtryck lämnar restaurangen du ska äta på.  


Vi kommer även erbjuda en del underbara recept och tips på mat för vardag och fest men med fokus på ekonomi och hållbarhet. 


Kocken tipsar

Enkelhet med lyx

Löjromstaost

Bönor med smör

Smörslungade bönor med flingsalt

Grillade färsak citroner

Grillade citroner till fisken

Dessert för alla årstider

Går det att använda frysta bär?

 

Välkommen till handlaratt.se

Kontakt


E-mail: info@handlaratt.se


© Copyright. All Rights Reserved.